Palvelut

Valmennusohjelmat

Vuoden kestävät valmennusohjelmat itsesi ja organisaatiosi kehittämiseen.

”Valmennus oli järisyttävä kokemus. Olen huomannut olleeni vankina Pohjois-Koreassa ajatuksieni ja yritykseni kanssa. Heti ensimmäinen jakso vapautti loikkaamaan rajojen ulkopuolelle, ja aloin nähdä maailman uusin silmin.”

Johanna Vauto, Ohjelmatoimisto Kristalli

My Stage

– Valmennusohjelma aloittaville yrittäjille ja elämän taitekohdassa oleville

Oletko ollut omassa elämässäsi toisten näytelmässä taustahenkilönä takahuoneessa auttamassa muita päänäyttelijöitä? Alkaako riittämään? haluaisitko rakentaa oman näytelmäsi, jossa itse olet pääroolissa?

My Stage on ohjelma aloittaville yrittäjille, jossa rakennetaan sinun oma skripti ja draaman kaari, jota haluat toteuttaa. Ketkä ovat kanssanäyttelijäsi ja mikä on kohdeyleisösi, jolle liiketoimintaa tehdään.

Lue lisää ja lähde mukaan seuraavaan ryhmään!

Ohjelma on rakennettu yhteistuotannossa MCID Oy:n kanssa.

Monttu

– Valmennusohjelma kokeneille yrittäjille ja johtajille

Ohjelmassa ajat oman ajoneuvon rasvamonttumme pukille. Alamme tarkastella yhdessä prosesseja, mitä konepellin alla on. Menetkö navigaattorilla, paperikartalla vai fiilispohjalla? Kenen kanssa teet matkaa? Tuunaamme tarvittavia komponentteja ja katsastamme myös yrittäjän/johtajan kuntoa. Aja siis organisaatiosi rohkeasti pukille!

Lue lisää ja lähde mukaan seuraavaan ryhmään!

Ohjelma on rakennettu yhteistuotannossa MCID Oy:n kanssa.

”Olen huomannut vaikutuksen myös omaan johtajuuteeni. Olen kasvanut matkan mukana. Työn tekeminen on nyt itsellekin mukavampaa ja stressitaso on laskenut.”

International Team Coach Program

– kehitä tiimivalmennustaitojasi

Oletko rakentamassa tiimiorganisaatiota tai haluatko saada tiimisi toimimaan? Muuttuuko roolisi johtajasta enemmän tiimien valmentajaksi. Oletko uuden kulttuurin kehittämisen kynnyksellä? Etsitkö siinä sivussa hyviä benchmark –kohteita ja suhteita kansainvälistymiseen orgaanisella tyylillä?

 • Develop and build entrepreneurial ecosystems
 • Coaching self-determined learners (from pedagogy to heutagogy)
 • Coaching entrepreneurial leadership culture
 • Coaching entrepreneurial teams and understanding core methods & tools

Mikäli kiinnostuit, lataa ohjelma ja kysy lisää seuraavan ohjelman alkamisesta.

Organisaatioille

Organisaation kehittämisessä on eri osa-alueita. Jotta voi olettaa henkilökunnan oivaltavan, sisäistävän ja olevan aktiivisia kehittäjiä, paras keino on osallistaa heidät valmennusprosessin kautta siihen. Luomme kanssasi treeniohjelman yhteiselle polulle, jossa opitaan tarvittavat taidot nopeammin. Tuntuuko tutulta johtamishasteelta? Eurojen tuijottamisesta tarkoituksen ymmärtämiseen. Kontrolloimisesta itsenäisempään työotteeseen. Rakenteiden vaalimisesta asiakaskeskeisyyteen proaktiivisin kokeiluin, jotka nostavat yhteishenkeä. Yksilökeskeisyydestä tiimeihin ja verkostojen johtamiseen. Mikäli painit näiden kanssa ja haluat muuttaa toimintakulttuurisiasi, me olemme sinua varten.

Organisaatiokulttuurin kehittämisen palvelut

 1. Testaa tiimisi yhteispelitaidot – tutkimus
 2. Muutoksen läpivienti valmentavalla työotteella – esimiehille
 3. Tulevaisuuden ekosysteemi ja strategianäkymä – johtoryhmille
 4. Yrityskumppaneiden yhteistuotanto-ohjelmat
 5. YDY –valmennus: Osaaminen yritystoiminnaksi (yritystoimintaa suunnitteleville osana irtisanomispakettia)

Kysy myös ELY:n tukemaa konsultointipäivän mahdollisuutta.

Urheiluorganisaatiot

Tulevaisuudessa urheiluseurojen on enemmän mietittävä yksilön koko elämänkaarta. Seura toimii alustana yhteisön ja sidosryhmien kasvulle ja kehitykselle. Urheiluorganisaatiot ovat aidosti uuden arvon tuottamisen äärellä, josta tulevaisuuden ekosysteemi muodostuu.

Urheilun yrittäjämäiset ekosysteemit

Maailman ainoa sosiaalinen innovaatio urheilusektorilla, tulevaisuuden urheiluorganisaatioiden ekosysteemin rakentamiseksi. Kysy lisää, mikäli kiinnostuit. Kerromme konseptista ja referensseistä lisää mielellämme.

 • Jukka Saaranen
  ”Wärtsilän Varaosalogistiikka osaston kanssa aloitimme kymmenen vuotta sitten rakentamaan tiimitoimintamallia. Chessmate oli auttamassa meitä isossa roolissa varsinkin alkutaipaleella oikeaan suuntaan.”
  Jukka Saaranen
  Managers Wärtsilä Finland Oyj
 • Jarno Tunturi
  ”Suomesta liikkeelle lähtenyt toimintamalli on levinnyt Euroopan yksiköihin ja toimivat yhteispelin käytänteet leviävät uusiin yksiköihin koko ajan. Vaikka meillä on jo paljon omaa kokemusta ja osaamista näemme, että on hyvä tuoda prosessiin myös ulkopuolista osaamista, erilaista näkökulmaa ja osaamista, jota kertynyt muissa verkostoissa. Chessmate on meille luonnollinen kanava siihen.”
  Jarno Tunturi
  Managers Wärtsilä Finland Oyj
 • Juha Junnikkala
  ”Halusimme siirtyä asioiden johtamisesta ihmisten johtamiseen ja parantaa tiimityöskentelyä. Niinpä aloitimme yhteistyön Chessmaten kanssa. Heillä on paljon kokemusta erikokoisten organisaatioiden kanssa työskentelystä”
  Juha Junnikkala
  Junnikkala Oy
 • Marko Pitkänen
  ”Chessmaten puhujat kuuntelevat ennen kuin puhuvat. Osaavat aina ymmärtää tehtävänannon, mitä halutaan ratkaista yhdessä. Puhujina, muistavat osallistujat osallistumisen keinoin - tekemään ja etsimään ratkaisuja yhdessä.”
  Marko Pitkänen
  K-S Tehy
 • Niklas Hede, Development Manager
  ”Minulle on auennut maailma tulevaisuuden urheiluorganisaation ekosysteemin kehittämiseen. Sen vaikutukset näkyvät niin pelaajapolulla, johtamisessa kuin valmennuksessa, ottaen huomioon taidot laajemmin kuin vain lajin parissa.”
  Niklas Hede, Development Manager
  Redbull Ice-Hockey Academy Salzburg

Cast Away -palvelu!

Cast Away -palvelu! Voit puhua yksinäisellä saarella veriselle Wilsonille tai sitten meille. Henkilökohtaiset valmennukset ja tukea oman pelin tilanteeseen.

Key Note -puheevuorot ja alustukset tilaisuuksiin.

Suosituimmat teemamme ovat:

 • Johtamisen muuttuminen valmentavaan suuntaan
 • Yrittäjämäiset ekosysteemit – sosiaalinen innovaatio
 • Miten jaksan muutoksessa
 • Toimiva tiimikulttuuri arjessa
 • Kohti parempaa vuorovaikutusta
 • Pienen toimijan mahdollisuudet ja emämokat kansainvälistymisessä